Összeállt az órarend…

Szeptember 16-án hétfőn kezdünk. Ezen a héten a pénteki NYUSZI csoportot együtt tartjuk kivételesen 16 órakor. Egyeztetünk kinek melyik csoport jobb.

Első héten a szombati tréningek még nem indulnak, mert azon a napon tanfolyamra megyek Budapestre. Terveim szerint a nagy Sasok közül egyelőre csak a 11.30-as csoport indul, a reggeli 8.30-as időpont akkor kezdődik, ha indokolt a létszámbontás.

Hívjatok telefonon, ha bármi kérdés merül fel. 

Nagyon köszönöm a türelmet és természetesen a bizalmat. 

Ildikó 

 

Szeptember 16-i héten indulnak az idei tréningek

Folyamatosan várom a jelentkezéseket a szeptember 16-án induló tréningekre.

Az órarendet a jelentkezések függvényében állítom össze, igyekezve alkalmazkodni a gyermekek időbeosztásához.

Vidám óvoda- és iskolakezdést kívánok. 

Ildikó 

Június 13-án – csütörtökön – lesznek az idei nevelési év utolsó tréningjei

Elfut gyorsan ez a tanév is. Szokásaink szerint év végén apró ajándékkal zárjuk a tréningket valamennyi Igazgyöngynek. Boldog vagyok, mert ma elkészült a meglepetés. Kérlek jelezzétek, ha utoljára jöttök ebben a tanévben, nehogy lemaradjanak a gyerekek róla. 

Pünkösd miatt a hétfői tréningek június 3-án fejeződnek be. A pénteki és szombati csoportok jövő héten lesznek utoljára.(június 7-8)

Vidám tréningeket nekünk addig is. 

bst_soft

Repülj velem,…mert NEKED is vannak szárnyaid! Mit kell tudni az idei szárnyalásról az Igazgyöngy Mozgásfejlesztő Táborban?

Repülj velem, …mert NEKED is vannak szárnyaid!

Hívunk, várunk az idei Igazgyöngy Táborba, ami hagyományaink szerint nem “csak” testmozgásról szól, hanem egy kis szemléletváltásról is. Megtapasztaljuk, hogy bármire képesek vagyunk, ha hiszünk magunkban és teszünk is érte, hisz megtanultuk, hogy az erő velünk van.

Idén a repülés által a nézőpontunk is változik. Máshonnan és másképp tekintünk le a világra szembesülve azzal, hogy milyen sokan élünk benne. Minél magasabbra emelkedünk, annál több mindent szemrevételezhetünk: gyerekeket, felnőtteket, akik máshol és másképp élnek, állatokat, növényeket, hegyeket, völgyeket láthatunk és azt, hogy minden mindennel összefügg. 

Mikor visszaérkezünk a repülésből, rácsodálkozhatunk apróságunkra, ami mégis óriási. Hatalmas változtatásokat tudunk véghez vinni nem csak magunkon, hanem összefogva az egész világon.  

☀️👦 🦍🐅🐱🦊🐵🦌🦄❤️🦏🐰🌈🦊🦅 👧 🐣

Évek alatt kialakult táborunk rugalmas napirendje, ami idén se fog számottevően változni.

A tábor törzsideje 8-tól 16 óráig tart, de már reggel 7 órától várjuk a gyerekeket, s akár 17 óráig velünk maradhatnak, szükség esetén akár hosszabban is, hisz tudjuk, hogy van olyan szülő, akinek korán kezdődik a munkaideje, vagy sokáig eltart. Örülünk annak, ha legkésőbb 9 – fél 10-ig megérkeznek a gyerekek és délután négyig velünk maradnak, hisz nagyon sok jó programot tervezünk idén is.
Napi háromszori étkezést biztosítunk számukra. Reggelizni folyamatosan fogunk, de az ebéd és az uzsonna együtt lesz. Gyümölcsről minden nap gondoskodunk. (Ha valakinek a kertjében épp érik idénygyümölcs örömmel fogadjuk a hazait. )
Ha az időjárás engedi, –  s reméljük engedni fogja – az ebéd, a délelőtti TSMT foglalkozás és a csendes pihenő kivételével valamennyi tevékenység a szabadban fog zajlani.
Ha mégis lenne egy kis eső, akkor a tornatermet rendezzük be barkácsoló-, játszó- és mozgásszobává.
Ebben az esetben a tréningeket az emeleti csoportszobában tartjuk meg.
A tornatermi tréningek homogének lesznek, akárcsak év közben: életkor és képesség szerinti csapatokba osztjuk  a gyerekeket, aminek a nevét Ők találják ki.
Első nap valamennyi táborozó választ magának egy jellel ellátott színes poharat, s ebből fog egész héten inni az udvaron is. (nincs szükség saját üvegre, kulacsra)

Mit hozzanak magukkal?

  • kényelmes játszóruhát: rövidnadrág, póló (lányoknak is nadrágot javaslunk, hisz rengeteget fogunk mozogni), legyen váltóruha is, hűvös idő esetére meleg ruha (reméljük, erre nem lesz szükség)
  • az udvarra szandált vagy tornacipőt (papucsot NE!)
  • gumicsizmát esős idő esetén
  • a tornaterembe mezítláb tréningezünk, de legyen azért egy tornacipő is a gyerekek zsákjában.
  • vászon-, vagy hátizsákot a ruhák tárolásához (nincs polc, csak fogas)
  • „mesepárnát”- mindenki hozzon, mert így kényelmesebben tudják a gyerekek hallgatni az ebéd utáni meséket. NEM KELL ebéd után aludni, de egy kicsit ledőlnek a gyerekek a szőnyegekre piheni, a kisebbek ágyba fekszenek (erre kérünk lepedőt és paplanhuzatot), pizsama nem fontos, elég egy váltó póló alváshoz (a kisebbek a tornateremben, a nagyobbak az udvaron a diófa alatt pihennek a mesehallgatáskor)

Lehet még hozni:

  • cipős dobozt az elkészült alkotások, kincsek őrzéséhez (de erre rendelkezésre fog állni egy-egy nagyobb doboz is)
  • kicsi törölközőt, ha izzadós a gyermek, vagy ha nem szeretnétek, hogy gyermeketek közös törölközőt használjon (amiket természetesen akár naponta többször is váltunk)
  • saját naptejet, ha ragaszkodtok saját, jól megszokott márkához.  Kérünk Benneteket, hogy reggel már kenjétek be egyszer a gyermekeiteket otthon.

A ruhákba írjátok be a neveket, óvodai jeleket, és kérjük, hogy lehetőleg olyan ruha legyen a gyermeken, amire „nem kell vigyázni”.
Lehet hozni otthoni játékot, de lehetőleg csak olyat, amiket szívesen megosztanak társaikkal, és amit nem féltenek. (tanács, kérés: Ezek a játékok a békét szimbolizáljàk, hisz szeretnénk, ha a tábor a béke szigete lenne) 

Kérjük előre jelezzétek, ha épp születés-, ill. névnap lesz gyermeketeknek a tábor hetében, mert annak kis megünneplésére is lehetőség lehet természetesen.

A délelőtti TSMT foglalkozásokon kívül az udvaron sportjátékok, kézműves foglakozásokat tartunk a gyerekeknek, lesz táborzenénk és remélem táncunk is. Ebben számítunk a gyerekek koreográfiájára is.

A Jelentkezési lap itt letölthető, de mindenképp személyesen juttassátok vissza a tábor kezdete előtt:

Jelentkezesi_Lap_Igazgyongy_Tabor

Izgatottan várjuk az együtt repülést. 

Ildikó és Csapata 

Elkövetkező hetekben pici változások…

Tornaterem foglaltsága miatt pár tréning elmarad, illetve máshol, esetleg máskor lesz. 

Az öltözőben találjátok a kiírást és itt: